Treceți la conținutul principal

„Tatăl celuilalt copil”

Tatăl celuilalt copil, o carte pe care o recomand oricui, de la adolescenți, tineri, până la părinți aflați la început de drum și bunici. Este deosebită, nu pot descrie cât de mult mi-am regăsit în ea ori copilăria mea, ori situații cunoscute de către mine ale altor copii. Stilul compozistic, ușor, relaxant, lărgește sfera cititorilor și tinde de la beletristic înspre psihologic, neîndepărtându-se totuși de cel dintâi.

Când am citit-o, primul lucru care mi-a venit în minte a fost că ar trebui recomandată tuturor părinților, căci prezintă modul cum ar trebui arătată afecțiunea lor copiilor, cum mai important este să le arăți celor mici dragostea ce le-o porți decât faptul că muncești pentru a le pregăti un viitor prosper. La vârsta lor, copiii nu au nevoie de condiție materială, mai important este să vadă că sunt iubiți și că cineva are încredere în ei, îi susține moral, nu neapărat financiar.

Mai mult decât atât, ce m-a surprins în carte foarte mult a fost perspicacitatea pe care o au copiii, istețimea, inteligența!! Noi nu ne dăm seama acum, poate am uitat cum ne comportam în primii ani de viață, însă atunci mintea și ochii noștri surprind toate detaliile din jur, iar unele greșeli pe care le fac părinții pot avea efecte drastice, fără rezolvare, în caracterul lor.

În volum este vorba despre un băiat ce are vârsta de patru ani și încă nu vorbește, dar nu pentru că nu ar putea, ci pentru că nu vrea. Cei din jur îl desconsideră, nu cred în forțele lui, așa că el de ce ar face-o? Tatăl lui ține foarte mult la imaginea proprie și arată chiar și de față cu el rușinea de care are parte din cauza „bolii lui mintale”. Astfel, cei doi ajung să fie aproape dușmani, tatăl ajungând să fie numit tatăl lui Arash, adică al fiului său mai mare. La un moment dat, vizita bunicii va aduce o schimbare drastică în destinul familiei. Rămâne ca voi să vedeți ce și cum, și credeți-mă, tactica la care apelează bunica mi-a pus multe semne de întrebare și mi-a atras atenția asupra modului nostru de a acționa cu tact, din suflet, și nu mecanic.

De trei ori lectura acestei cărți mi-a furat involuntar niște lacrimi, lucru ce dovedește puternicul impact emoțional ce îl oferă copilului din noi, ce a trăit o copilărie mai mult sau mai puțin frumoasă. Citiți cartea, vă provoc!

Bisous 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un oraș nou, o nouă poveste

După cum am mai spus, acum sunt studentă în anul I la Facultatea de Farmacie, în Iași. Eu provin dintr-un oraș mult mai mic, mai liniștit și pot afirma faptul că se simte cu adevărat diferența, atât din punctul de vedere al vitalității, cât și al arhitecturii, al părții statice.

E clar, fiind oraș universitar, sunt mulți studenți, se simte o altă viață, dar, de asemenea, se simte și istoria locului, mult mai însemnată și cu o amprentă mult mai evidentă asupra prezentului. M-au impresionat foarte tare clădirile vechi peste care am dat, clădiri ce nu au activat ca sediu al unor instituții importante, ci pur și simplu ca locuințe ale unor familii mai înstărite. Așadar, voi atașa în continuare câteva fotografii pe care le-am realizat în trecere, cu locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de impresionante.Bisous

Sirupi beatitudinem

SIRUPI BEATITUDINEM
Sirop pentru fericire
Siropul pentru fericire este un preparat farmaceutic lichid, cu un conținut crescut în iubire, de consistență viscoasă, destinat
administrării interne.
Preparare. Siropul se prepară prin dispersarea substanței active de fericire în soluții concentrate de iubire sau în simpla bunătate și completarea la masa prevăzută (zâmbet/zâmbet).
Se pot folosi și substanțe auxiliare (de ex., seninătate, pentru corectarea gustului amar lăsat de tristeți în suflet, pace, pentru creșterea concentrației de substanță activă, credință, cu acțiune conservantă împotriva îndoielilor).
Dacă este necesar, siropul se prepară prin încălzire, folosind căldură sufletească și se condiționează în recipiente de capacitate mare, pentru o administrare ex temporae a unei cantități suficiente. Doza zilnică recomandată depinde de anamneza pacientului, însă este indicată respectarea cel puțin a celei minime.

Această așa-zisă „rețetă” este, bineînțeles, inventată. Am scris-o pentru a o fa…